Aktualności

Tekst:

Instytut Spraw Publicznych

Podziel się

Jak prowadzić punkty gastronomiczne i sklepy spożywcze w Polsce - konsultacje dla cudzoziemców



W ramach projektu  "Moja kariera w Polsce" prowadzonego przez Instytut Spraw Publicznych i Polskie Forum Migracyjne,  nasi doradcy udzielali 24 lipca br.  konsultacji dla cudzoziemców chcacych załozyć lub prowadzących sklepy spożywcze  i punkty gastronomiczne w Warszawie. Uczestnicy moglidowiedzieć się o szczegółowe zasady  prowadzenia restauracji i  właściwego przechowywania żywności oraz prowadzenia dokumentacji. 

Projekt „Moja kariera w Polsce” polega na stworzeniu Obywatelom Państw Trzecich możliwości pozyskania wiedzy i umiejętności, umożliwiających wejście na oficjalny rynek pracy tj.: uzyskanie legalnego zatrudnienia,  otwarcie i prowadzenie własnej firmy, lub przekwalifikowanie profilu już istniejącego przedsiębiorstwa. 
Więcej na temat projektu na: /pl/projekty/moja-kariera-w-polsce



 

Projekt finansowany ze środków Europejskiego Funduszu na rzecz Integracji Obywateli Państw Trzecich oraz budżetu państwa


Zapisz się do newslettera
Newsletter